fakti.bg Сменете гумите, които са били в употреба повече от 6

...
fakti.bg Сменете гумите, които са били в употреба повече от 6
Коментари Харесай

Няколко съвета за летните гуми

fakti.bg

 Сменете гумите, които са били в приложимост повече от 6 години, даже в случай че има останки от протектора.

• Проверете дълбочината на протектора. От съображения за сигурност минималната целесъобразна дълбочина на протектора е 4 мм. Използването на износени гуми ще удължи спирачния път на автомобила и ще го направи по-труден за ръководство.

• Проверете страничните стени и протектора на вашите гуми за всевъзможни пукнатини, цепнатини и издатини.

• Проверете главните канали. Всички огромни камъчета, които са заседнали в главните канали, ще обхванат по-дълбоко в гумата по време на шофиране и могат да причинят щета на гумите.

 

 

• Проверете дали всички гуми са отмерено износени. Сменяйте местата на предните и задните гуми за по-равномерно изхабяване. Поставяйте двете гуми в най-хубаво положение на задния мост за по-голяма сигурност.

• Редовно проверявайте налягането на в гумите. Правилното налягане усилва сигурността, удължава живота на гумите и понижава разхода на гориво. Трябва да проверявате налягането на вашите гуми на всеки три седмици и при всяко по-дълго пътешестване. Проверете налягането, когато гумите са студени.

• Рестартирайте системата за предизвестие за налягането в гумите, откакто сте задали вярното равнище на налягане. Стандартното оборудване на модерните автомобили има датчици - Системата за следене на налягането в гумите (TPMS, Tire Pressure Monitoring System).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР